NL / FR
 

Rondreis: Tel Aviv & Jeruzalem 'Both Ways'

Print
  • Ontdek op je eigen ritme Tel Aviv & Jeruzalem
  • Vrije hotelkeuzes
  • Afreizen: van 02/04/2015 - 28/10/2015

1e dag: BelgiŽ - Tel Aviv
Aankomst op zondag op de luchthaven Ben Gourion en transfer naar het hotel.
2e dag: Tel Aviv
Ontbijt
U kunt vandaag de stad op eigen houtje verkennen of deelnemen aan de gratis begeleide wandeling Universiteit Tel Aviv: kunst en architectuur. Deze wandeling van ongeveer twee uur onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat elke maandag door, behalve op feestdagen. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de diverse kunst- en cultuurstijlen in Tel Aviv. U vertrekt aan het boekenwinkeltje Dyonon, gelegen aan de ingang van de universiteitscampus, om 11u.
3e dag: Tel Aviv
Ontbijt
Tel Aviv is bekend om zijn vele musea. Breng overdag bijvoorbeeld een bezoekje aan het Tel Aviv Museum of Art. Het is een echte aanrader! En geniet 's avonds van de gratis begeleide wandeling Tel Aviv by night. Deze wandeling van ongeveer twee uur onder begeleiding van een Engelstalige gids vertrekt elke dinsdagavond om 20u op de Rothschild Boulevard ter hoogte van Herzl Street. De wandeling gaat naar het centrum van Tel Aviv en laat u kennis maken met het opwindende nachtleven van deze bruisende stad!
4e dag: Tel Aviv
Ontbijt
U kunt vandaag nog verder musea bezoeken, genieten van de faciliteiten van het hotel of deelnemen aan de gratis begeleide wandeling Old Jaffa die om 9u30 vertrekt aan de klokkentoren in Yefet Street. U wandelt begeleid door een Engelstalige gids langs de vlooienmarkt en de archeologische sites en doorkruist de vernieuwde steegjes van de oude stad Jaffa. Tijdens deze wandeling van ongeveer twee uur geniet u van een prachtig zicht over Tel Aviv vanaf de Crest Garden.
5e dag: Tel Aviv - Jeruzalem
Ontbijt
Transfer van het hotel in Tel Aviv naar het hotel in Jeruzalem.
6e dag: Jeruzalem
Ontbijt
Breng een bezoek aan de Knesset, het IsraŽlische parlement dat in de Nieuwe Stad ligt, bewonder enkele schatten die te vinden zijn langs de kust van de Middellandse Zee of neem deel aan de facultatieve excursie van vandaag naar Caesarea, Rosh Hanikra en Akko.
U gaat eerst per autocar naar Caesarea waar u de prachtige Romeinse overblijfselen bezoekt. Vervolgens gaat het verder langs Haifa naar Rosh Hanikra dat aan de grens ligt met Libanon en bekend is om zijn grotten en witte kliffen. De dag eindigt met een bezoek aan Akko, een oude stad van kruisvaarders en middeleeuwse vestigingen, vooraleer de terugweg naar Jeruzalem wordt aangevat.
7e dag: Jeruzalem
Ontbijt
Vandaag staat een facultatief bezoek aan Jeruzalem op het programma. De autocar brengt u eerst naar een van de vele stadspoorten vanwaar u vervolgens te voet de Oude en de Nieuwe Stad verkent. U bezoekt de Klaagmuur en wandelt langs de Via Dolorosa en de Heilige Grafkerk. Daarna gaat u verder naar de Zionberg. Na de lunch (niet inbegrepen) bezoekt u nog Yad Vashem (op feestdagen alternatief bezoek aan de Zionberg).
8e dag: Jeruzalem
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor een terugvlucht naar BelgiŽ of verlenging in Eilat of aan de Dode Zee.

ALTERNATIEF

1e dag: BelgiŽ - Jeruzalem
Aankomst op zondag op de luchthaven Ben Gourion en transfer naar het hotel.
2e dag: Jeruzalem
Ontbijt
Vandaag staat een facultatief bezoek aan Jeruzalem op het programma. De autocar brengt u eerst naar een van de vele stadspoorten vanwaar u vervolgens te voet de Oude en de Nieuwe Stad verkent. U bezoekt de Klaagmuur en wandelt langs de Via Dolorosa en de Heilige Grafkerk. Daarna gaat u verder naar de Zionberg. Na de lunch (niet inbegrepen) bezoekt u nog Yad Vashem (op feestdagen alternatief bezoek aan de Zionberg).
3e dag: Jeruzalem
Ontbijt
Jeruzalem kent een uitgebreid aanbod aan musea. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het IsraŽlisch museum met de Schrijn van het boek. Hier worden de fragmenten van de Dode Zeerollen bewaard. Een echte aanrader!
4e dag: Jeruzalem
Ontbijt
Indien u Jeruzalem verder wenst te verkennen, kunt u dat vandaag op eigen houtje doen. Wenst u eerder een andere regio van IsraŽl te leren kennen, neem dan deel aan de facultatieve excursie naar Massada en de Dode Zee.
U gaat eerst per autocar naar Massada waar u de kabelbaan neemt naar de hooggelegen rotsvesting. Massada is het symbool van de Joodse opstand tegen de Romeinse overheersing. Deze door koning Herodes gebouwde burcht biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Daarna kunt u nog genieten van de Ein Gedi Spa en even ronddobberen in de Dode Zee.
5e dag: Jeruzalem - Tel Aviv
Ontbijt
Transfer van het hotel in Jeruzalem naar het hotel in Tel Aviv.
6e dag: Tel Aviv
Ontbijt
Misschien is vandaag een uitgelezen dag om de culturele kant van Tel Aviv te ontdekken. De stad telt immers talrijke kunstgalerijen en theaters die zeker de moeite waard zijn. Breng overdag bijvoorbeeld een bezoekje aan het Tel Aviv Museum of Art. Het is een echte aanrader! Of wat denkt u van de facultatieve excursie van vandaag naar Caesarea, Rosh Hanikra en Akko? U gaat eerst per autocar naar Caesarea waar u de prachtige Romeinse overblijfselen bezoekt. Vervolgens gaat het verder langs Haifa naar Rosh Hanikra dat ligt aan de grens met Libanon en bekend is om zijn grotten en witte kliffen. De dag eindigt met een bezoek aan Akko, een oude stad van kruisvaarders en middeleeuwse vestigingen, vooraleer de terugweg naar Tel Aviv wordt aangevat.
7e dag: Tel Aviv
Ontbijt
Deze voorlaatste dag kunt u nog verder musea bezoeken, genieten van de faciliteiten in het hotel of deelnemen aan de facultatieve wandeling Bauhaus 'The White City', die elke zaterdag doorgaat en zich richt op de architecturale stijlen van de jaren '30. Tijdens deze wandeling krijgt u het verhaal van Tel Aviv te horen vanaf het ontstaan van deze stad tot op heden. In 2003 kwam deze Witte Stad mee op de werelderfgoedlijst van de Unesco te staan. De wandeling vertrekt om 11u op de hoek van Shadal Street en Rothschild Boulevard en duurt ongeveer twee uur.
8e dag: Tel Aviv
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar BelgiŽ of verlenging in Eilat of aan de Dode Zee.

Reisinformatie

Over Jetair wereldreizen

Promoties en inspiratie in uw mailbox ?

• De beste promoties en inspiratie

• Wekelijkse nieuwsbrief

E-mailadres :